dijous, 18 de març del 2010

Pai - Northern Thailand


Després de la setmana de descans a les platges de la paradisíaca illa de Koh Tao, vam decidir visitar el Nord de Tailàndia abans d'entrar a Laos. Després d'una jornada maratoniana de vaixell, bus i tren, unes 33 hores de trajecte en total vam arribar a Chiang Mai, la segona ciutat mes important del país. Nomes arribar ja es respirava un ambient diferent, malgrat a ser un destí turístic de primer nivell la sensació era de molta mes tranquilitat que a Bangkok. L'endemà amb l'objectiu d'escapar de les grans ciutats vam agafar un bus cap a Pai, 5 hores, 100km i 721 "curves" després, et trobes amb un petit poblet hippy amagat entre les muntanyes de nord Ouest de Tailàndia.

Pai es un poble habitat per la ètnia Shan , la qual ha rebut bastanta influencia birmana degut a la seva proximitat geogràfica. A pocs kms de la frontera amb Myanmar, s'enten que els hippies fa ja molt de temps escollissin aquest poble per seva la estratègica localització en la ruta del trafic d'opi.


Des de el primer moment que poses un peu en aquest poble notes el bon ambient, la tranquil·litat, et trobes amb gent agradable i oberta, tot aixo fa que et sentis molt a gust, el poble esta ple de bars musicals, guesthouses a cases tradicionals, tenderetes i a mes a mes t'ofereix uns voltants amb grans paisatges. Però no tot es tan bonic... Com a tot arreu sempre hi ha gent insuportable, alguns grupets nomes centren les seves converses en meditació, yoga, thai massatge, art, menjar vegetaria... PROU!! estem farts, nosaltres no entenem res de tot aixo...

Pai es el destí que recomanaria a qualsevol persona que visiti Tailàndia, i sense cap mena de dubte si ets una persona cool aquí pots trobar el nirvana. A mes a mes la meva experiencia al Nord m'ha fet canviar totalment la meva visió del país com a lloc turístic de poc interes i que poc a poc ha anat perdent la seva identitat ( sense menyspreciar les meravelloses platges del sud , el menjar, la seva gent...). Nosaltres hem passat uns dies instal·lats a un bungalow a les afores del poble davant d'un riu, ens podríem quedar mesos, però el temps es limitat i Laos ens espera!

Un link amb fotos de les ultimes dues setmanes, desgraciadament a Pai es el mes on cremen tots els camps per replantar, i aixo provoca que tot estigui ple de fum i la visibilitat sigui limitada.

http://picasaweb.google.com/pduran800/KohTaoINorthThailandMarc2010#


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada