dijous, 22 d’abril del 2010

La regió de Ratanakiri i Kratie.

Vem creuar la frontera de Cambodja des de Laos el dia 15 d'Abril. La policia era la cosa mes corrupta mai vista, et demanaven dollars sense cap tipus de motiu. Després de dues hores a ple sol i pagant 1 dollar a cada policia situat en els 10 controls que hi havien vem aconseguir trepitjar terra Cambodja.
Des de allà vem agafar un bus infernal a Ban Lung, el poble mes important de la regió de Ratanakiri. Com viatjàvem durant el cap d'any Cambodja la recerca de guesthouse va ser complicada, tres hores caminant amb la motxilla a l'esquena fins que quant ja teníem assimilitat que dormiríem al carrer vem trobar una habitació disponible. Un consell mai viatjeu durant un cap d'any a Àsia!

Arribar a la regió es realment complicat però un cop fet l'esforc la veritat es que val molt la pena. Malgrat la pols que estava per tot arreu ( acabàvem cada dia amb la pell de color vermell la prova mes abaix), la zona t'ofereix cascades, llacs en craters volcànics i poblets d'etnies minoritàries khmers sense casi contacte amb l'exterior.
Després de passar quatre dies a Ban Lung, vem agafar un bus cap a Kratie, un poblet conegut per els dofins d'aigua dolça. Al arribar vem parlar amb un angles que ens va dir que no valia gaire la pena ja que casi no els veies i al comprovar el preu de 9$ per persona vem decidir fer un pla alternatiu, i de casualitat vam trobar unes cabanyes al mig del Mekong on tots els locals anaven a banyar-se i a passar el dia. Allà vem conèixer una família local que ens convidava a menjar i a beure, una de les millors experiències fins ara.
Kratie es un poblet a la vora del Mekong on val molt la pena veure el mercat situat al centre i on tot sembla viure als seus voltants (encara sobreviuen alguns edificis d'herencia francesa encara que no gaire ben conservats).

El fet curios: El pijama a Cambodja.

La primera cosa que et crida l'atencio quant visites el país es que la majoria de dones van amb pijama pel carrer. Els pijames son de colors atrevits amb figures de teddy-bears, dibuixos animats...Perquè porten aquest "atuendo"? Els hi farà mandra canviar-se de roba quant es desperten pel mati? Els troben macos, es l'ultima moda?
Després de preguntar a uns quants locals, la resposta al misteri es que elles es senten guapes, els troben còmodes, poc calorosos i sobretot molt glamorosos. Jo realment segueixo sense entendre perque van vestides aixi, en canvi a la Maria li sembla fascinant i envejable i un costum que hauríem d'adoptar els europeus, que millor i mes còmode que anar vestit en pijama pel carrer? Nomes es pot estar còmode a casa?

I unes quantes fotos mes en el link de mes abaix:

http://picasaweb.google.com/pduran800/BanlungIKratie#




4 comentaris:

  1. Querido Pere espero que este nuevo intento de ponerte unas lineas te llegue. Las fotos son esupendas: Es como asomarse a tu ventana.
    Te veo muy barbudo y se te vez contento. María también! Hola María soy la Patxi. Antes de que llegue tu padre queria decirte que voy a tener otro nieto o nieta en noviembre. Mi Leo está precioso pero lo va a pasar mal con el nouvingut. Como el tiempo pasa volando.... Hasta muy pronto un beso y abrazo de la tieta Patxi.

    ResponElimina
  2. Salut,

    Sympa de vous lire !!!

    Nous avons beaucoup hésité à aller dans le Ratanakiri et surtout Kratie pour les dauphins et finalement nous avons abandonné. Trop de temps de transport. Nous sommes actuellement à Phnom Penh, on a passé 15 jours au Cambodge. On part demain pour le Vietnam (Chau Doc).

    D'ailleurs si vous voulez un super contact à Battambang, contactez-moi par mail ;)

    ++ Elise et Fred

    ResponElimina
  3. Comment ca va Fred Elise??

    Nous sommes a Sihanoukville maintenant et on va alle au Vietnam le 9 Mai! Combien de temps vous aller rester au Vietnam? Ca serait super si on peut se rencontreer!

    Malheuresement on a pas du temps et on peut pas aller a Batambang, mais merci beaucoup pour línfo!

    Saluts!!

    ResponElimina
  4. Tieta!!! Como estamos?? Que ilusion tu mens! Muchas Felicidades, a parte Noviembre es justo cuando voy a volver a Barcelona!
    Estoy disfrutando muchisimo del viaje y tbien con ganas de ver a mi padre en Angkor, asi xfin podremos difrutar de una buena ducha caliente en un buen hotel!jeje
    Muchos besos y recuerdos a todos!

    ResponElimina